Cseh műszaki fordítás Budapesten

Műszaki fordítás csehre BudapestenMegbízható és pontos műszaki fordítás magyarról cseh nyelvre vagy csehről magyarra Budapesten. Elérhető árak, rövid határidő, akár nagyobb terjedelem esetén is.

A cseh műszaki fordítás szolgáltatásunkkal azoknak a vállalkozásoknak szeretnénk segítséget nyújtani, akik rendszeresen exportálnak vagy importálnak a cseh piacra vagy a cseh piacról különböző termékeket, gépeket, berendezéseket, melyeknek le kell fordítani a használati utasítását, karbantartási útmutatót vagy egyéb dokumentációt. A műszaki fordítás az általános fordításnál nehezebbnek mondható, mivel kitűnően kell ismerni az adott szakterületet a nyelvben való jártasság mellett. Valaki beszélhet nagyon jól csehül, de nem biztos, hogy jó műszaki fordítást fog készíteni, ha nem ismeri az adott gép működését, felhasználási területeit, ilyenkor gyakran előfordulhatnak pontatlan fordítások, vagy tükörfordítások.

A cseh műszaki fordítás esetén mi minden megrendelést egy különálló projektnek tekintünk, amikor oda-vissza kommunikáció zajlik a cseh fordító és a megrendelő cég valamelyik szakembere között a pontosabb, minőségibb fordítás érdekében. Azt szoktuk mondani, hogy valaki lehet jó fordító és beszélhet anyanyelvi szinten csehül, de minden szakterületet valószínűleg nem fog ismerni.

Műszaki fordításA műszaki jellegű fordítások menete

A műszaki fordítás abban is különbözik az általános fordítástól, hogy egy hosszabb felkészülési, kutatási időszak előzi meg a tényleges fordítást, amikor a szakfordító tanulmányozza az adott szakkifejezéseket, irodalmat, megnéz néhány releváns weboldalt vagy elolvas egy-két cikket a témában, esetleg kivesz a könyvtárból néhány szakkönyvet.

Miután kellőképpen megismerkedett a termékkel, géppel vagy szolgáltatással sok esetben készít egy szószedetet a leggyakrabban előforduló szakkifejezésekkel. Amennyiben Ön a fordítást az interneten szeretné felhasználni, úgy azt kérjük, hogy jelezze felénk a fordítás előtt, s mi a fordítás megkezdése előtt készítünk egy elemzést a kulcsszavakat, szakkifejezéseket illetően, hogy melyek azok, amiket a leginkább keresnek a cseh keresőkben. Érdemes a jó kulcsszavakat használni, mert különben senki nem találja meg a weboldalunkat.

Tehát a cseh műszaki fordítás kapcsán bátran állíthatjuk, hogy a szakfordítónak sokkal nehezebb dolga van, mint az általános fordítás esetén. Ha szeretné publikálni a fordítást, vagy nyomdába küldeni, akkor érdemes még egy utólagos lektoráláson is átesnie a szövegnek, amikor is a stilisztikai és egyéb hibákat eltávolítja az anyanyelvi lektor.

Műszaki szövegek fordításaCseh-magyar műszaki fordítások, szakfordítások készítése Budapesten

A műszaki fordítás csak akkor tökéletes, ha anyanyelvi fordítók végzik a munkát, melyet követően a lektorok is ellenőrzik a fordítás helyességét. A műszaki jellegű szövegek fordítása a fordító részéről komoly felkészültséget, tapasztalatot igényel, valamint az illető szakterületen való jártasságot. Budapesti fordítóirodánk cseh anyanyelvű fordítók segítségével végez minőségi műszaki fordításokat és büszkék vagyunk rá, hogy az eddigi ügyfeleink több, mint 87 százaléka újra minket választ a következő műszaki fordítás során.

cseh fordítás, szakfordításFordítás magyarról cseh nyelvre

Nemcsak cseh nyelvű műszaki szövegeket fordítunk magyar nyelvre, hanem magyar nyelvűeket is csehre. A megrendelők többsége azért fordul hozzánk mert szeretnék termékeiket a Cseh Köztársaságban is forgalmazni, és ehhez mindenféleképpen szükség van egy megbízható anyanyelvi fordításra. Próbálja ki Ön is, hogy miért választanak minket egyre többen a cseh fordítások terén!

Hogy milyen témájú szövegekkel foglalkozunk általában? Nos, a leggyakoribbak: 

Bármilyen műszaki szöveggel is rendelkezzen, mi annak fordítását magyar vagy cseh nyelvre a lehető leghamarabb készítjük el. Ne feledje, a siker titka a többnyelvűség, és mi segítünk Önnek legyőzni a nyelvi korlátok okozta akadályokat! Keressen bennünket most!

Fordítás árak

A fordítás velünk gyerekjáték, megrendelheti otthonából, irodájából is!

A gyors műszaki fordítást rendelje meg otthonából az interneten keresztül. Küldje át nekünk elektronikus formában a műszaki szöveget (elsősorban word, pdf, excel vagy más formátumban) mi átnézzük, egy órán belül árajánlatot küldünk Önnek, s a megrendelés esetén elkészítjük a fordítást határidőre.

Fizetés a fordításértFizethet átutalással, Paypalon keresztül vagy személyesen

Az elkészült munka díját átutalhatja bankszámlánkra, de postai utalást is elfogadunk, valamint Paypalon is rendezheti a számlát. Amennyiben Budapesten él, személyesen is fizethet és átveheti a fordítást a XIII. kerületi irodánkban. Amilyen egyszerű a fordítás megrendelése, olyan egyszerű a számla rendezése is. Mi a tájékoztatónkban mindent részletesen megírunk Önnek, nincsenek rejtett költségek!

Ha Önnek tényleg számít a minőség, akkor lépjen velünk kapcsolatba a jobb oldalon található űrlap kitöltésével vagy küldjön egy emailt a bilinguaforditasok@gmail.com e-mail címre.